Tandlægeskræk Egå

Kom af med din tandlægeskræk

Hvad er tandlægeskræk eller odontofobi?
Selv om kortet om tandeftersyn kan være forsynet med en morsom tegning, hjælper det ikke noget. Hjertet banker allerede i tre-fjerde dels takt, og maven knuger sig lidt sammen, hvis man lider af almindelig nervøsitet for tandbehandling eller tandlægeskræk.

Men for mange mennesker, drejer det sig ikke bare om almindelig nervøsitet. Det er et helvede, som de ikke orker at tvinge sig selv igennem. Disse mennesker får aldrig noget indkaldelseskort fra tandlægen, da de totalt har undgået tandlægen i mange år. Man siger, at angsten er blevet til en fobi over for tandbehandling eller en odontofobi.

Hvem får tandlægeskræk eller odontofobi?
Ca. 10% af Danmarks voksne befolkning lider af tandlægeskræk i så udtalt grad at de undgår behandling totalt eller udsætter behandling. Andre 30% er lidt bange, dvs. en mildere form for tandlægeskræk.

Tandlægeskræk står højt på listen over angstfremkaldende fænomener, og kun højdeskræk rangerer højere. Selv angsten for døden rangerer lavere, hvilket selvfølgelig må give stof til eftertanke for tandlæger.

Man kender f.eks. ikke et tilsvarende begreb, der hedder "lægeskræk". Her er man måske nok bange for indsprøjtninger eller for, hvad lægen kan stille af diagnoser, men man er derimod ganske tryg ved situationen at gå til læge. Man står måske mere på lige fod med lægen. Der synes at være noget ganske specielt ved tandlægen og hendes virke, som i særlig grad kan provokere angst.

Kilde: http://odontologi-old.au.dk/fobcet/tandskraek/

 

Har du brug for hjælp? - så ring 86 22 08 05 eller klik på knappen herunder "Jeg vil gerne ringes op" og udfyld formularen. Så kontakter vi dig.

Tandklinikken Brobjergparken
Brobjerg Parkvej 55
8250 Egå
Tlf. 86 22 08 05
E-mail: info@tand-bro.dk

Åbningstider:
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00 - 16.00
(Tirsdag ulige uger til 17.15)
Onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag Lukket
Fredag 8.00 - 15.00